Home recreanten      Verenigingen      Bandy
 

Bandy

Bandy is een teamsport voor jongens én meisjes dat lijkt op veldhockey, maar dan met schaatsen aan. Omdat lichamelijk contact niet is toegestaan is het een heel andere sport dan ijshockey. Het gaat een stuk sneller, is vriendelijker en minder blessuregevoelig.

Daarnaast is bandy een snelle sport omdat er ook geen ingewikkelde spelregels zijn zoals buitenspel. 
Er wordt gespeeld met vijf veldspelers en een keeper maar de teams hebben ook wisselspelers die continu mogen wisselen. De spelers gebruiken een stick die lijkt op een veldhockey-stick zonder bolle kant, de keeper heeft geen stick. De stick wordt gebruikt om tegen een kunststof bal te slaan, iets groter dan een tennisbal (dus geen puck).

 

Het Nederlandse herenteam neemt ieder jaar deel aan de wereldkampioenschappen bandy. Nederland speelt in de B-poule. In het buitenland wordt bandy gespeeld op een groter veld, iets groter als een veldhockeyveld, met elf spelers per team op het ijs.

 

Een nieuw project is het formeren van een nationaal jeugdteam, bestaande uit spelers geboren in 1999 of later.

Het einddoel van het project is deelname aan de Jeugd Olympische Winterspelen 2016 in Lillehammer, Noorwegen. In de aankomende jaren zullen we in voorbereiding hierop diverse specifieke trainingssessies en (buitenlandse) trainingskampen organiseren. Tevens zullen we aan zoveel mogelijk toernooien en wereldkampioenschappen gaan deelnemen.

 

Meer informatie is te vinden op de volgende sites:

www.bandynijmegen.nl

www.worldbandy.com

www.bandybond.nl

 

 
 
Piwie de pinguin
 
     Van Rosenburgweg 2      6537 TM Nijmegen     T 024 344 55 58      E infotriavium@nijmegen.nl